Zöldbabfőzelék (petrezselymes) - együnk finomat

http://negy7.blogspot.com/2013/03/zoldbabfozelek-petrezselymes-egyunk.html
Hozzávalók 4 főre
50 dkg zöldbab , megtisztítva, 3-4 cm-es darabokra vágva, /lehet fagyasztott is/
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
3 ek liszt
2 gerezd fokhagyma, reszelve
2 ek olívaolaj só ízlés szerint
1 kockacukor
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
1/2 ek citromlé
2 dl tejföl
Elkészítés:
Egy lábasban feltesszük főni a megtisztított zöldbabot, az apróra vágott vöröshagymával, kicsit több vízzel, mint ahogy ellepi, megsózzuk, beletesszük a cukrot is, és addig főzzük, míg megpuhul (kb 20 perc). Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a lisztet és belereszeljük a fokhagymát, sűrű kavargatások közepette, világos színű rántást készítünk. A rántást hozzákeverjük a zöldbabhoz, elkavarjuk csomómentesre, citromlével ízesítjük. Beleszórjuk a petrezselyemzöldet és 1-2 percig főzzük, miközben kavarjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük, s mikor felforr, elzárjuk a tüzet alatta.
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
3 ek liszt
2 gerezd fokhagyma, reszelve
2 ek olívaolaj só ízlés szerint
1 kockacukor
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
1/2 ek citromlé
2 dl tejföl
Elkészítés:
Egy lábasban feltesszük főni a megtisztított zöldbabot, az apróra vágott vöröshagymával, kicsit több vízzel, mint ahogy ellepi, megsózzuk, beletesszük a cukrot is, és addig főzzük, míg megpuhul (kb 20 perc). Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a lisztet és belereszeljük a fokhagymát, sűrű kavargatások közepette, világos színű rántást készítünk. A rántást hozzákeverjük a zöldbabhoz, elkavarjuk csomómentesre, citromlével ízesítjük. Beleszórjuk a petrezselyemzöldet és 1-2 percig főzzük, miközben kavarjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük, s mikor felforr, elzárjuk a tüzet alatta.
forrás: NoSalty.hu