Magyaros Gombapaprikás - együnk finomat

Hozzávalók 2 főre 40 dkg csiperkegomba 10 dkg császárszalonna 5 dkg füstölt száraz kolbász /csípős/ 1 közepes vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 púpozott ek csípős pirospaprika 1 db paradicsom 3-4 ek olaj só kevés víz Galuskához: 20 dkg liszt 1 db tojás víz só 1 ek olaj

Gombapaprikás készítése: 
 Egy lábosban olajat hevítünk. Az apróra darabolt szalonnát és kolbászt hozzáadjuk. Közben hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát is, és megpároljuk. Elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáöntünk kb. 1 dl vizet. A felszeletelt paradicsomot, a megtisztított, feldarabolt gombát és a fokhagymát hozzáadjuk, sózzuk, jól elkeverjük és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt készre pároljuk.

Galuska készítése: 
A lisztet a tojással, a sóval, az olajjal és annyi vízzel simára keverjük, hogy sűrű, de lágy masszát kapjunk. Egy közepes fazékban vizet forralunk. Nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a vízbe. Mikor feljött a víz tetejére, leszűrjük. A galuskát a forró gombapörkölttel azonnal tálaljuk és fogyasztjuk.
forrás: NoSalty.hu

Related

táplálkozás 1271713907927288413

Follow Us

Hot in week

Recent

autó-motor

Comments

érdekesség

Side Ads

bulvár

Text Widget

Connect Us

item
Wordpress